miercuri, 12 martie 2014

Fasole in straturi

       Sa va spun ce ingrediente am folosit pentru aceasta reteta
-  2 borcane de fasole pastai in saramura
- 500 gr fasile gigant
- 3 cepe mari taiate julien
- 1/2 morcov razuit marunt
- 700 g pasata de rosii
- sare si piper
- 3 lingurite generoase de paprika dulce
- 1 catel de usturoi pisat
- 4-5 linguri de ulei
  Cum am facut?
 In primul rand, am lasat fasolea gigant la inmuiat pentru 3 ore. Apoi am fiert-o pentru aproximativ 2 ore in 2 ape cu putina sare. Intr-o alta oala am pus la fiert si pastaile cu un praf de sare pentru 20-30 de minute.
 Calim usturoil cu jumatate din cantitatea de morcov razuit pentru 5 minute si apoi le amestecam cu pastaile.
Calim ceapa cu putina sare ca sa nu se arda, pana devine translucida si apoi adaugam si restul de morcov. Amestecam pentru un minut si punem sucul de rosii, sare piper si paprika.
 Am asezat mai intai pastaile si apoi fasolea dar cred ca era mai bine sa pun in cate 2 straturi de fiecare. Daca incercati reteta, faceti in mai multe straturi. La sfarsit am pus sosul cu ceapa si am dat la cuptor pentru 20-30 de minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu