sâmbătă, 15 martie 2014

Rulada de pui


 Pentru aceasta reteta am folosit:
- 1/2 cana de maioneza
- 1/4 radacina telina rasa
- 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete micute
- 1 legatura de ceapa verde taiata marunt
- 1 ardei iute verde taiat rondele
- 1/4 legatura patrunjel tocat nu foarte marunt
- 1 conserva rosii cubulete in bulion
- 300 gr pipote si inimi de pui (fierte 15 minute si taiate marunt)
- 1 kg piept de pui (taiat ca pentru snitele si batut bine)
- 5 linguri de ulei
- 2 linguri margarina
- sare
- 6 lingurite mix de condimente(busuioc,coriandru,tarhon, ghimbir,boia,curry,cimbru,oregano)

   Mod de preparare:
 Am inceput prin a pune putin ulei la incins intr-o tigaie. Calim pentru cateva minute ceapa ardeiul gras si ardeiul iute. Apoi adaugam patrunjelul si pipotele cu inimile taiate cubulete. Lasam pe foc pentru 2-3 minute dupa care adaugam si conserva de rosii  cu putina sare si lasam pe foc pana se reduce din cantitatea de suc.
  Oprim focul si lasam sa ajunga la temperatura camerei. In acest timp amestecam telina cu maioneza.
  Incepem Sa punem din umplutura peste pieptul de pui batut si presaram cate o lingurita de mix de condimente peste. In mijloc adaugam telina cu maioneza si incepem sa rulam. la capete eu am sigilat cu cate o scobitoare. Am uns tava cu margarina si am asezat rulourile pe care le-am uns cu putin ulei. Am pus o folie de aluminiu peste tava in care am facut 2-3 gaurele si am dat la cuptor pentru 25 de minute la foc mediu dupa care am dat folia jos si am mai lasat pentru 20-25 de minute la foc mai maricel, pana s-a caramerizat margarina si uleiul. Mi-au iesit 6 portii. 
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu