luni, 10 martie 2014

Pui crocant cu cartofi croissant


     Mi-a iesit un pui crocant delicios :)

Sa incepem cu cartofii croissant
 - 6-8 cartofi potriviti (depinde pentru cate persoane gatiti)
 - un amestec de mirodenii (busuioc, oregano,boia de ardei,marar uscat,cimbru, sare si piper.)
 - 2 linguri ulei de masline
  I-am taiat in rondele subtiri dar baza am lasat-o intacta . I-am stropit cu uleiul de masline si am inceput sa presar amestecul de mirodenii peste ei. Am dat la cuptor pentru 30-40 de minute la 200-220 grade C.

  Cat stau cartofii la cuptor pregatim si puiul.
  - 6-8 bucati de pui
  - 3 oua batute
  - 3 lingurite condimente pentru pui
  - 4-5 felii de paine rumenite in cuptor si framantate intre degete
  - 2 linguri de ulei
  - 2 lingurite delicat

 Am pus bucatile de pui la fiert intr-o oala impreuna cu delicatul pentru 10-15 minute.
Scoatem puiul din apa si lasam sa se raceasca putin. Amestecam condimentele de pui cu ouale batute. dam puiul prin ou apoi prin paine prajita si asezam in tava unsa cu putin ulei si dam la cuptor pentru 30 de minute.

  
     Cat a stat puiul la cuptor am pregatit si un sos pentru care am folosit:
- 2 linguri generoase de margarina sau unt
- o cana de smantana
- o cana si jumatate de maioneza 
- 1/2 catel de usturoi
- sare 
- piper
- 1/2 lingurita busuion
- 1/2 lingurita oregano

Punem untul intr-o craticioara si cand incepe sa se topeasca adaugam si smantana cu putina sare si piper.Adaugam si usturoiul si mai lasam pe foc pentru un minut. Luam de pe foc si adaugam si maioneza cu busuiocul si oregano. Amestecam pana devine o compozitie omogena.

Pofta buna! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu